Vul een zoekwoord in

123 voor consultatievragers: hoe stelt u een vraag?

U logt als consultatievrager voor de eerste keer in. U vult uw profiel in zodat consultatiegevers u kunnen vinden. Vervolgens zijn er diverse onderdelen en functionaliteiten waarvan u gebruik kunt maken.

Overzicht van het netwerk

Op de hoofdpagina van 123Consultatie vindt u een overzicht van het netwerk aan consultatiegevers terug. U kunt een selectie maken op basis van specialisme, regio of doelgroep. Daarnaast kunt u zoeken op trefwoorden. Ook ziet u een oogopslag alle consultaties die u gedaan heeft of nog doet overzichtelijk op een rij.

Een consultatievraag stellen

Wanneer u op een persoon klikt, krijgt u onder andere meer informatie over de dagen of tijden waarop deze persoon het beste te bereiken is en hoe hij of zij graag in contact wil komen. Wilt u een consultatie starten, selecteert u eenvoudig ‘Nieuwe consultatievraag’. U beschrijft de vraag en klikt op ‘verzenden’. De consultatiegever bekijkt uw consultatievraag en accepteert deze. Indien de consultatiegever denkt de vraag niet te kunnen beantwoorden, kan deze de vraag ook met reden afwijzen. U ontvangt daarvan een bericht.

Groepsconsultatie

U kunt uw vraag ook aan een groep van professionals stellen. Met vinkjes selecteert u een of meerdere personen. Vervolgens klikt u op ‘consultatievraag aan geselecteerde personen’. Tot slot beschrijft u kort de vraag en klikt u op ‘verzenden’. Is de vraag aan een groep gesteld? Dan zal de persoon die deze vraag het eerst oppakt deze ook beantwoorden. Op die manier is een consultatie uiteindelijk altijd één op één.

Contact met de consultatiegever

Als de consultatiegever uw vraag heeft geaccepteerd, hebt u de mogelijkheid om via diverse media in contact te komen: chat, skype, telefoon of een afspraak ter plekke. Ook kunt u uw eigen aantekeningen vermelden in de consultatievraag. U maakt hiervoor een afspraak met de professional, bijvoorbeeld binnen de uren die hij of zij heeft aangegeven. Vaak is een consultatiegever ook beschikbaar buiten de aangeven tijden, maar niet altijd direct in verband met het geven van zorg.

Afronding van de consultatie

Is de consultatie afgerond? Dan vermeld de consultatiegever het aantal minuten en sluit deze af. De consultatie verschijnt in uw archief zodat u later kunt teruglezen wat u besproken heeft.

Kosten

Voor consultatievragers is 123 Consultatie meestal gratis. Meer weten? Bekijk de pagina over kosten en financiering.

Handleiding

Download de handleiding van 123 Consultatie.

Meld u aan en vind de professional die u zoekt! Hoe gaat aanmelding in zijn werk?